Sparebank 1 Gudbrandsdal-sjefen sier banken klarer seg fint alene

Sjefen i Sparebank 1 Gudbrandsdal sier det er bra med fusjoner, men at banken ser på det å stå for seg selv som en styrke. 
Foto: SpareBank 1 Gudbrandsdal
Foto: SpareBank 1 Gudbrandsdal

Etter at de to bankene Totens Sparebank og Sparebank 1 Østlandet besluttet at de ønsket å fusjonere, trer de inn i rekken av mindre banker som ønsker å vokse. Hos Sparebank 1 Gudbrandsdal mener de at de er store nok for sine kunder. 

– Det er full konkurranse, sier administrerende banksjef i Sparebank 1 Gudbrandsdal, Per Ivar Kleiven, til Gudbrandsdølen Dagning.

Han fastslår at de på ingen måte er på utkikk etter en ny partner. 

– Sparebank 1 Gudbrandsdal sin strategi har vært å være selvstendig. Vi er ikke i strukturelle prosesser med noen, og trenger ikke det. Vi klarer oss fint alene. 

Kleiven er på spørsmålet om det ikke ville være store fordeler med å vokse seg større i dagens marked, tydelig på at det ikke er dette de ønsker å være. Heller vil de være en bank som er tilgjengelig for sine kunder. Både fysisk og på det digitale. 

– I et marked med flere større enheter er det også plass til en middels stor bank som vil satse på åpne kontorer og gode digitale løsninger, sier han. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også