Totens Sparebank gjør børshopp etter fusjonsnyhet

Totens Sparebanks egenkapitalbevis stiger onsdag formiddag med over 12 prosent på Oslo Børs.
Foto: Totens Sparebank
Foto: Totens Sparebank

Etter nyheten om at Sparebank 1 Østlandet og Totens Sparebank fusjoneres, omsettes egenkapitalbevisene til Totens Sparebank til 232 kroner på Oslo Børs onsdag formiddag. Det er en oppgang på over 12 prosent fra sluttkurs tirsdag på 206 kroner. Utviklingen er i tråd med bytteforholdet gjenspeilet i forslaget til fusjonsavtale mellom de to bankene.

I børsmeldingen kommer det frem at oppgjøret for fusjonen skal skje i form av egenkapitalbevis i Sparebank 1 Østlandet, pluss litt kontanter på toppen. Eierne av Totens Sparebank vil bli tilbudt egenkapitalbevis og kontanter tilsvarende verdien av 1,86 egenkapitalbevis i Sparebank 1 Østlandet ved børsslutt tirsdag per egenkapitalbevis i Totens Sparebank. Det tilsvarer en prising av egenkapitalbevisene i Totens Sparebank på i overkant av 241 kroner per stykk.

Totens Sparebanks egenkapitalbevis lå tirsdag kveld på 206 kroner, og hoppet opp til 240 kroner etter nyheten om fusjonen, før den gikk ned til 232 kroner. 

Rabatt på egenkapitalbevisene

Ifølge porteføljeforvalter i Borea Utvikling, Magnus Vie Sundal, er egenkapitalbevisene noe rabattert fra prisen bankene oppgir i børsmeldingen.

– Det er en viss rabatt på egnenkapitalbevisene i Totens, sammenlignet med oppgitt bytteforhold. Rabatten er nok et uttrykk for at fusjonen fremdeles ikke er godkjent i alle organer, at det er en liten frykt for at den av en eller annen grunn skulle stoppes, i tillegg til å reflektere en viss likviditetspremie.

NOE RABATT: Fondsforvalter i Borea, Magnus Vie Sundal, mener usikkerhet gjør at egenkapitalbevisene er noe rabbatert.
NOE RABATT: Fondsforvalter i Borea, Magnus Vie Sundal, mener usikkerhet gjør at egenkapitalbevisene er noe rabbatert.

– I en slik type fusjon vil du helst være investert i den minste banken, som overtas. Da er det større mulighet for å få betalt i form av en budpremie. Faren ved å følge en slik strategi er at prosesser ofte tar tid, og du kan bli sittende med en mindre bank, med mindre likvide egenkapitalbevis og lavere egenkapitalavkastning, forteller Sundal.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også