Sunndal Sparebank hever ikke renten: – Norges Bank kunne gått mer forsiktig fram

– Kravet til lønnsomhet, soliditet, konkurransenivå og innlånskostnader er avgjørende faktorer for rentesettingen, sier administrerende banksjef Jonny Engdahl. 
DROPPER HEVING: Administrerende banksjef i Sunndal Sparebank, Jonny Engdahl, opplyser i en pressemelding at banken ikke øker utlåns- og innskuddsrentene for personkunder, landbrukskunder eller bedrifter.
DROPPER HEVING: Administrerende banksjef i Sunndal Sparebank, Jonny Engdahl, opplyser i en pressemelding at banken ikke øker utlåns- og innskuddsrentene for personkunder, landbrukskunder eller bedrifter.

Sunndal Sparebank føyer seg inn i rekken av banker som ikke følger sentralbankens renteheving. I en pressemelding skriver Sunndal Sparebank at banken på bakgrunn av en helhetsvurdering velger å ikke øke rentene. 

– Mange kunder opplever at hverdagen nå er krevende med høyt rentenivå og stigende priser på de fleste varer og tjenester. På bakgrunn av en helhetsvurdering har vi derfor besluttet å ikke øke utlåns- og innskuddsrentene for personkunder, landbrukskunder og bedrifter nå, sier administrerende banksjef Jonny Engdahl i pressemeldingen.

– Vi har forståelse for at Norges Bank må veie mange hensyn i pengepolitikken for å bringe inflasjonen tilbake mot styringsmålet på 2 prosent. Samtidig tenker vi at Norges Bank kunne gått mer forsiktig fram ettersom aktivitetsnivået er i ferd med å avta, legger han til. 

Engdahl opplyser om at banken finansierer sine utlån med egenkapital, innskudd og lån i verdipapirmarkedet. 

– Kravet til lønnsomhet, soliditet, konkurransenivå og innlånskostnader er avgjørende faktorer for rentesettingen, sier han. 

Banken trekker også frem utviklingen i markedsrentene før rentemøtet på torsdag, som en faktor for hvorfor banken nå holder rentene uendret. 

– Markedsrentene falt de to ukene før møtet, men kom raskt opp igjen til tidligere nivå da nyheten fra Norges Bank ble kjent på torsdag. Utviklingen i markedsrentene avgjør prisen på banken innlånskostnader. Disse har stabilisert seg over en lengre periode og vi tror nå at disse ikke nødvendigvis vil øke mer i tiden som kommer.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også