Selbu Sparebank holder renten i ro: – Vi ønsker å gi kundene en julegave på forskudd

– Vi er fullt klar over de økonomiske utfordringene mange av våre kunder står ovenfor, med økte priser, renter og avdrag, sier administrerende banksjef Espen Eriksen. 
HEVER IKKE RENTEN: Administrerende banksjef i Selbu Sparebank, Espen Eriksen, forteller at banken ikke hever renten i desember.
HEVER IKKE RENTEN: Administrerende banksjef i Selbu Sparebank, Espen Eriksen, forteller at banken ikke hever renten i desember.

Torsdag besluttet Norges Bank, til overraskelse for flere, å heve styringsrenten med 0,25 prosentpoeng, til 4,5 prosent. I etterkant av rentehevingen har blant annet Sparebank 1 Hallingdal Valdres, og BN Bank uttalt at de ikke hever utlånsrentene. 

Nå slenger en ny bank seg på. Selbu Sparebank opplyser i en pressemelding at de velger å holde utlånsrenten uendret frem til etter neste rentemøte i Norges Bank. 

– Vi ønsker å gi kundene våre en julegave på forskudd. Vi er fullt klar over de økonomiske utfordringene mange av våre kunder står ovenfor – økte priser, renter og avdrag. Med dette i tankene, har vi besluttet å vente med eventuelle rentejusteringer til etter neste rentemøte i Norges Bank, sier administrerende banksjef Espen Eriksen, i pressemeldingen. 

Banken opplyser at beslutningen kommer som et direkte svar på den økonomiske situasjonen som husholdningene, landbruket og bedrifter i Trøndelag opplever. 

– En renteøkning nå ville ha forverres situasjonen for dem som allerede sliter med å få endene til å møtes, og potensielt ville det ført til flere betalingsutfordringer, legger banksjefen til.

Overrasket

Eriksen legger til at banken ble overrasket da sentralbanken hevet renten torsdag. 

– Det kan virke som beslutningen denne gangen var påvirket mer av verdien på den norske krona enn tidligere, og den effekten ser vi allerede ved at krona styrker seg mot andre valuta siden torsdag, sier han. 

Banken mener nå de har tatt riktig beslutning ved å ikke heve renten ytterligere. 

– Vi er en bank for vanlig folk, og vi mener dette er den riktige beslutningen både for oss og for kundene våre. Vi står sammen med våre kunder i disse utfordrende økonomiske tider og er forpliktet til å gjøre fornuftige beslutninger på vegne av bankkundene. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også