Kunde går til sak mot Sparebank 1 Nord-Norge

Banken skal ha godkjent falske fakturaer. 
Foto: Sebastian Holsen / FinansWatch
Foto: Sebastian Holsen / FinansWatch

Comfort Hotel Ole Tobias i Mo i Rana hadde engasjert Sparebank 1s avdeling Regnskapshuset Nord-Norge til å ta seg av regnskapene til hotellet. Regnskapshuset fikk også tilgang til å betale regningene for bedriften. 

Nå viser det seg at regnskapsføreren har lagt inn og utbetalt falske fakturaer som har kommet i bedriftens navn. Kunden har nå saksøkt Regnskapshuset Nord-Norge, og saken er berammet i Nord-Troms og Senja tingrett, skriver Nordlys

Daglig leder i Comfort Hotel Ole Tobias, Liss Antonsen, sier at de mener det er bankens rutiner som har sviktet og som har påført dem tapet. 

– Vi kan bekrefte at vi har saksøkt Sparebank 1 Regnskapshuset Nord-Norge. Årsaken er at Regnskapshuset har fraveket sine rutiner ved godkjenning av utbetalinger fra vår konto. Dette har ført til at betydelige midler har blitt overført fra vår konto til uautoriserte mottakere, sier hun.

Konserndirektør for kommunikasjon i SpareBank 1 Nord-Norge, Stein Vidar Loftås, er ordknapp om det pågående saken. 

– Vi søker alltid å unngå å prosedere pågående rettssaker gjennom media, av respekt for rettsprosessen. Så også i denne saken, sier han. 

Heller ikke politiet ønsker å kommentere saken eller størrelsen på beløpet som er overført utenlands. 

– Vi har mottatt en anmeldelse som vi etterforsker som grovt bedrageri, sier politiadvokat Ina Hangås i Nordland politidistrikt.


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også