Nets signerer avtale om salg av eID-virksomhet

Selskapet selger nå sin eID-virksomhet til franske IN Groupe. 
Leder for utsteder og e-sikkerhetstjenester Torsten Hagen Jørgensen i Nexi Group.
Leder for utsteder og e-sikkerhetstjenester Torsten Hagen Jørgensen i Nexi Group.

Den norske betalingsleverandøren Nets har søkt etter en ny og mer egnet eier av sin eID-virksomhet som kan fortsette utviklingen og driften av eID-løsningene i Norden. 

– Vi har funnet en meget kompetent ny eier til vår e-ID-virksomhet. IN Groupe har lang erfaring med å levere komplekse og sikre digitale løsninger til stater, borgere og selskaper i Europa. De har vist stor interesse for å videreføre vår e-ID-virksomhet, og de forstår og aksepterer de krav og ansvar som stilles til en leverandør av denne typen løsninger, sier Torsten Hagen Jørgensen, leder for utsteder og e-sikkerhetstjenester i Nexi Group i en pressemelding. 

Han forteller at for Norge innebærer salget først og fremst drift og utvikling av Trust services. IN Groupe vil sikre at disse løsningene fortsatt drives stabilt og sikkert, slik at norske borgere, bedrifter og offentlig sektor kan føle seg trygge med dem som leverandør.

Transaksjonen er blant annet betinget av at kjøperen må formelt godkjennes av danske myndigheter som en løpende leverandør av eID-løsninger til den danske stat.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også