Hovedtillitsvalgt i Danske Bank: – Stemningen er god, men avventende

Hovedtillitsvalgt for Finansforbundet i Danske Bank sier hun ikke er overrasket over at Konkurransetilsynet trenger mer tid for å vurdere Nordeas oppkjøp av personkundevirksomheten.
SOM FORVENTET: Hovedtillitsvalgt for Finansforbundet i Danske Bank, Ellen Lorentzen Stene, sier hun ville blitt overrasket dersom Konkurransetilsynet godkjente oppkjøpet allerede nå. | Foto: Finansfokus/Svein Åge Eriksen.
SOM FORVENTET: Hovedtillitsvalgt for Finansforbundet i Danske Bank, Ellen Lorentzen Stene, sier hun ville blitt overrasket dersom Konkurransetilsynet godkjente oppkjøpet allerede nå. | Foto: Finansfokus/Svein Åge Eriksen.

– Jeg er ikke overrasket over at Konkurransetilsynet trenger mer tid for å godkjenne salget av våre personkunder til Nordea. Dette var som forventet, sier hovedtillitsvalgt for Finansforbundet i Danske Bank, Ellen Lorentzen Stene, til Finansfokus.

Hun minner om at oppkjøpet er en stor transaksjon, og at den kommer samtidig som det skjer flere store endringer i bankmarkedet.

– Vi ønsker oss selvsagt et svar så raskt som mulig fra Konkurransetilsynet, men jeg blir veldig overrasket dersom tilsynet ikke godkjenner vårt salg innen fristen 12. januar. Inntil dette skjer, fortsetter vi å arbeide for fullt. Stemningen i Danske Bank er god, men avventende, sier Lorentzen Stene.

Det var tirsdag morgen Konkurransetilsynet varslet at oppkjøpet av Dansk Banks personkundevirksomhet skal vurderes nærmere. Ifølge tilsynet er det en risiko for at konkurransen i det norske bankmarkedet blir svekket dersom kjøpet blir gjennomført.

Les mer her: Hovedtillitsvalgt i Danske Bank: – Stemningen er god, men avventende

Det var tidlig i juni at Danske Bank annonserte at banken vil trekke seg ut av det norske personkundemarkedet. 19. juli ble det klart at Nordea ønsker å kjøpe virksomheten.

I et intervju med FinansWatch uttalte nylig norgessjefen i Danske Bank, Erlend Angelfoss, at det var en «krevende øvelse» å stå i den situasjonen banken nå er i.

Les mer her: Danske Bank-sjefen: – En krevende øvelse å stå i den situasjonen vi nå står i

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også