Tall viser at en av tre nordmenn mangler sparepenger

Anbefaler flere måneders sparing som buffer. 
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

I undersøkelsen Norstat har gjort på vegne av det svenske-eide inkassoselskapet Alektum Group, viser det seg at nordmenn ikke har nok sparepenger om det skulle komme uforutsette utgifter. 

Moa Tyborn, kommunikasjons- og markedsdirektør i Alektum Group, sier til Moss Avis sier at tallene er forstyrrende og at det ofte er personer uten buffer som kommer opp i en økonomisk utfordrende situasjon når økonomien går ned. 

- Å ha en buffer er utrolig viktig. Man vet aldri når bilen går i stykker eller en tann knekker. Det er også viktig hvis man skulle bli sykemeldt eller arbeidsledig. Plutselig står man der med regninger man ikke kan betale, og som inkassoselskap ser vi hvor lett det er å havne i en ond sirkel der en ubetalt gjeld plutselig vokser til flere, sier hun. 

Hun anbefaler at alle setter av litt hver måned. 

- En god tommelfingerregel er å ha to til tre månedslønner satt til side, men det avhenger selvfølgelig av livssituasjonen din. Prøv å spare regelmessig, hver gang lønnen kommer inn på konto. Selv om du bare har råd til å sette av en liten sum hver måned, vil du være takknemlig for pengene den dagen du trenger dem. 


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også