Danske Bank Norge: – Lønnsomheten er god

Men bankens norske virksomhet ser samtidig bortfall i volum i personmarkedet. 
– SOLID DRIFT: Landssjef for Danske Bank Norge, Erlend Angelfoss. | Foto: Danske Bank
– SOLID DRIFT: Landssjef for Danske Bank Norge, Erlend Angelfoss. | Foto: Danske Bank

Fredag slapp Danske Bank-konsernet sine tall for tredje kvartal. Banken publiserer ikke egne tall for den norske virksomheten, men landssjef for Danske Bank Norge, Erlend Angelfoss forteller om en god lønnsomhet i det norske bedriftsmarkedet. 

– Vi har en solid drift i Danske Bank i Norge, særlig i bedriftsmarkedet, hvor vi har lykkes godt i løpet av årets tre første kvartaler. Her er lønnsomheten god, vi opplever sterk utlånsvekst og har blant bank-Norges mest fornøyde kunder i dette segmentet. I storkundesegmentet opplever vi god aktivitet. Dette på tross av urolige tider i markedet, sier han i en pressemelding. 

Han forteller videre at banken ser bortfall i volumet på personmarked, som følge av at banken skal trekke seg ut av det norske personmarkedet fra 2025. 

– Som forventet preges resultatet i personmarked av at vi skal selge personmarkedsporteføljen. Naturlig nok ser vi derfor noe bortfall i volum i denne delen av banken, både på lån og innskudd. Avtalen er derimot først forventet effektuert mot slutten av 2024, derfor jobber vi med å sikre en fortsatt god oppfølging av kundene våre, sier han. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også