Danske Bank vant pris for spill som lærer barn om økonomivaner

Spillet Pengeby, utviklet av banken, får nå internasjonal anerkjennelse. 
ØKONOMISPILL: Danske Banks spill, Pengeby, lærer barn mellom seks og ni år å ta økonomiske beslutninger. | Foto: Jens Dresling
ØKONOMISPILL: Danske Banks spill, Pengeby, lærer barn mellom seks og ni år å ta økonomiske beslutninger. | Foto: Jens Dresling

Danske Bank har utviklet spillet Pengeby, som skal gi barn mellom seks og ni år en forståelse for økonomi og penger. Spillet ble lansert i 2021, og banken har nå vunnet en pris i «International Serious Play Competition» for spillet, skriver Danske Bank i en pressemelding. 

I spillet styrer barna byens pengekasse, og tar beslutninger på om pengene skal brukes til å utsmykke byen, investeres i en grønnere by, eller om pengene skal brukes på seg selv. 

Spillet får prisen fordi det har lært barn å ta finansielle vurderinger, og å ta beslutninger. Spillet har blitt spilt tre millioner ganger på to år. 

Barn- og ungesjef i Danske Bank, Anne Juel Jørgensen er glad for at spillet bidrar til å lære barn om økonomi. 

– Vi er enormt glade for prisen. Det er viktig å gi barn gode pengevaner tidlig hvis vi skal hjelpe dem til å bli økonomisk ansvarlige voksne. Det er fint å få bekreftet at Pengeby bidrar til nettopp det, sier hun.

Spillet er tilgjengelig for barn i alle nordiske land. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også