Sparebank 1 Nord-Norge: – Det er solide tall

Ser likevel en landsdel som har økonomisk uro. 
Foto: Sebastian Holsen / FinansWatch
Foto: Sebastian Holsen / FinansWatch

SpareBank 1 Nord-Norge leverer et resultat på 2.345 millioner kroner før skatt, og en egenkapitalavkastning på 15,6 prosent etter tredje kvartal 2023. 

– Det er solide tall, men jeg er nesten mer glad for det som ligger bak tallene, enn tallene i seg selv, sier konsernsjef Liv B. Ulriksen i en pressemelding. 

Hun viser til en landsdel som foreløpig er lite preget av økonomisk uro. 

– Nord-Norge ser foreløpig ikke noen særlig økning i konkurser, og arbeidsledigheten er nærmest ikke-eksisterende. Vi eksporterer fortsatt varer verden trenger, og lav kronekurs er gunstigere i nord enn i sør. Vi har også svært lave tap, ut over modellmessige avsetninger. Det er svært gledelig. Samtidig ser vi at stigende rente og generell prisvekst er utfordrende også for folk i Nord-Norge, men foreløpig virker vi å stå han av, som vi pleier å si her nord. 

12-månedsveksten for bedriftsmarkedet er 14,6 prosent, mens tilsvarende tall for personmarkedet er 4,1 prosent. Det mener konsernsjefen er en tillitserklæring fra markedet i nord. 

– De aller fleste bankene leverer nå gode tall, drevet primært av rentemarginen. Men vi fortsetter å vokse også når det gjelder utlån. Det viser at kundene velger oss, og det er jeg litt stolt over. 


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også