SNN gir UiT 40 millioner kroner til forskning på bærekraftig hav

Norges arktiske universitet (UiT) stiller med det samme beløpet. 
Foto: Thomas Traasdahl
Foto: Thomas Traasdahl

SNN uttalte nylig at de sliter med å dele ut midler på 200 millioner kroner øremerket bærekraft. Nå har har en stor del av summen funnet veien. 

Liv B. Ulriksen, konsernsjef i SNN, sier at forskningen vil skje i tett samarbeid med næringene som jobber innenfor feltet. 

– Havnæringene er og blir de viktigste for landsdelen vår, men de må forvaltes bærekraftig. Da er det viktig å legge til rette for at sentrale forsknings- og utdanningsmiljøer er så langt fremme som mulig når det gjelder forskning på nettopp dette området, sier konsernsjef i SNN, Liv Ulriksen, i en pressemelding. 

Rektor ved UiT, Dag Rune Olsen, sier at de ser på havet som en av løsningene for fremtidig matproduksjon. 

– Men havressursene må forvaltes bærekraftig og forankret i solid forskning. UiT har en stolt tradisjon for å bidra til kunnskap om havressursene våre. Med denne gaven kan vi styrke innsatsen, sier han i meldingen. 

Det understrekes også at det er et behov for privat kapital. 

– Vi forventer en mer krevende økonomisk situasjon fremover. Samtidig er samfunnsoppdraget vårt viktigere enn noen gang. Tilgangen til privat kapital er lavere i nord enn i sør og derfor mer utfordrende for oss. Derfor er vi svært glade både for pengene, men også for de forventningene som følger med, legger Olsen til. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også