SR-Bank rundet milliarden i tredje kvartal

Banken fortsetter å ta markedsandeler i Sør-Norge. 
ØKTE INNTEKTER: Konsernsjef i Sparebank 1 SR-Bank, Benedicte Schilbred Fasmer, forteller at konsernet har økt inntektene gjennom å ta markedsandeler i Sør-Norge. | Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
ØKTE INNTEKTER: Konsernsjef i Sparebank 1 SR-Bank, Benedicte Schilbred Fasmer, forteller at konsernet har økt inntektene gjennom å ta markedsandeler i Sør-Norge. | Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Sparebank 1 SR-Bank oppnådde et resultat etter skatt på 1062 millioner kroner i tredje kvartal, opp fra 829 millioner kroner i samme periode i fjor, en økning på 28,1 prosent. 

– Vårt solide resultat i tredje kvartal kom som følge av at både folk og bedrifter klarte seg bra også i dette kvartalet. Vi fortsatte i tillegg vår positive utvikling med å ta markedsandeler både i privat- og i bedriftsmarkedet. Våre rådgivere skal bidra til at kundene lykkes, og bistå dem i å ta gode økonomiske valg fremover, sier konsernsjef Benedicte Schilbred Fasmer i en børsmelding. 

Banken avsatte 5 millioner kroner til regnskapsførte nedskrivninger og tap i Q3 2022. I tredje kvartal 2023 inntektsførte konsernet 78 millioner kroner knyttet til nedskrivninger på utlån og finansielle forpliktelser. 

Konsernets netto renteinntekter ble 1596 millioner kroner, mot 1115 millioner i fjor.

SR-Bank oppnådde en avkastning på egenkapitalen på 14,5 prosent i tredje kvartal 2023, opp 2,1 prosentpoeng fra 12,4 prosent i samme periode i 2022.

Utlånsveksten de siste 12 månedene er 8,6 prosent. Totalt utlån ved utgangen av kvartalet var på 269.566 millioner kroner. Innskuddsdekningen var på 55,8 prosent og ren kjernekapital var på 17,9 prosent.

Gjennomsnittlig rentemargin utgjør 1,63 prosent, mot 1,37 prosent på samme tidspunkt i fjor.

Konsernets kostnadsprosent ble 38,9 prosent ved utgangen av kvartalet, ned fra 41,2 prosent i samme periode i fjor. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også