En mulig løsning på plass for kriserammet Arctic Securities-prosjekt

Barbering av honorarer ser ut til å sikre finansieringen for Telegrafen-prosjektet. 
Foto: Vedal
Foto: Vedal

Etter en meget uoversiktlig og nærmest kriserammet tid for eierne av Oslo-bygget Telegrafen, ser det nå ut til at det har løsnet i arbeidet med å finne en løsning, melder Dagens Næringsliv og Finansavisen

Avisene skriver at en plan for å refinansiere et obligasjonslånet på 1,6 milliarder kroner som forfaller om to måneder, delvis har lykkes. Dette har til nå har vært umulig å refinansiere lånet grunnet renteoppgangen, men nå skal en løsning angivelig være på plass. 

Arctic Securities, som har satt opp eiendomsprosjektet, sa for noen uker siden at de trengte å hente 580 millioner kroner, inkludert honorarer, for å få på plass en løsning. Dette har stått mellom emisjon eller et salg av eiendommen. 

Mandag kveld, litt etter at hemmelige investorer hadde lagt inn bud på eiendommen, skal Arctic ha redusert kapitalbehovet for prosjektet, fra 580 millioner kroner, til 520 millioner. 

Ifølge DN dreier denne reduksjonen seg hovedsakelig om at honorarene til Arctic Securities kuttes fra 34,5 millioner kroner, til 15,75 millioner, og at honoraret til grupperingen av kapitalinnhentingen går fra 10,15 millioner til null. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også