Sparebank 1 stiftelse gir 100.000 kroner til temadag - valgte å belyse kroppsfokus

Rosendal Helselag skal arrangere temadag for ungdomsskolen og turnlag etter høstferien. 
Foto: Rosendal Fjordhotel
Foto: Rosendal Fjordhotel

Da stiftelsen utdelte pengene, bestemte de seg raskt for at det måtte bli merket fokuset rundt kropp- og kroppspress, skriver Kvinnheringen

– Vi i helselaget ønsket å få til et skikkelig arrangement, både for å profilere oss, men òg for å gi noe tilbake til bygden. Vi ville visa at vi er et lag som er tilgjengelig både for barn og unge, voksne og eldre. Etter en idédugnad om kva som skulle være tema for en slik fagdag, kom vi fram til at spiseforstyrrelser blant unge er noe som har rammet samfunnet hardt den siste tida, og som heng sammen med psykisk helse. Dermed landet vi på å ha en dag med kroppsfokus, sier Gunn Marit Vestvik Flatland, som er initiativtaker til dagen. 

Ungdomsskoleelever og utøvere ved Rosendal Turnlag får nå en halv dag den 18. oktober, hvor de får foredrag og opplæring i matlaging. 

Helselaget kom frem til at to lokale foredragsholdere vil passe utmerket, nemlig Kari Løvendahl Mogstad, som har vært aktiv i arbeidet mot spiseforstyrrelser, og Beate Anstensrud, som er klinisk ernæringsfysiolog og jobber med sunn idrett. 

– Med en så flott sum kunne vi hanke inn to eksterne foredragsholdere med kompetanse og tyngde, så det er vi veldig takknemlige for, forteller Flatland.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også