Banksjef tror at folk vegrer seg for å kontakte banken

Sier det kommer til å bli verre før det blir bedre for låntakere. 
Foto: Sparebanken Vest
Foto: Sparebanken Vest

Banksjef i Sparebanken Vest på Voss, Magnus Tveit, sier at de fleste aldri ville trodd at renten skulle stige så mye som etter at Norges Bank forrige uke nok en gang satt opp renten

Med en styringsrente på 4,25 prosent, sier han at de fleste som har makset lånet til bolig de siste årene, vil merke det kraftig. Samtidig sier han at de ikke burde være redde for å kontakte banken sin for rådgiving. 

– Om du har fått boliglån de siste årene, og makset det du kunne låne den gangen, så merker du det godt på lommeboken nå. Da gjelder det å få oversikt over hva husholdningen brukar penger på og redusere der du kan, sier han til Avisa Hordaland. 

Han sier videre at det kan være små justeringer som skal til for at ting skal gå rundt lettere. 

– Er du avhengig av to biler? Abonnerer du på for mange strømmetjenester? Har du dyr gjeld som du burde nedbetale? 

Han mener at nå bør forbrukerne legge om vanene sine. 

– Tidligere spurte alle om hvor mye de kunne låne – altså maks lånebeløp. Nå er folk mer opptatt av hva de faktisk klarer å betjene. Dette er en tydelig tendens akkurat nå, og er et uttrykk for at mange er mer kostnadsbevisste.

Han legger til at det garantert ikke er dumme spørsmål kundene kommer med. Eller noe de ikke har hørt før. 

– Jeg forsikrer om at vi har sett og hørt alt før, ingen spørsmål er for dumme, og dessuten har vi sjølvsagt taushetsplikt. Om du ser at du trenger hjelp – ta kontakt så fort som mulig. Det er lettere å finne gode tiltak på et tidlig tidspunkt enn når det nesten er for seint, avslutter han. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også