SB1 Østlandet: Unge er mest bekymret for egen Økonomi

Sparebank 1 Østlandet har gjennomført en undersøkelse som viser at 4 av 10 innlendinger bekymrer seg over privatøkonomien. 
Foto: Sparebank 1 Østlandet / PR
Foto: Sparebank 1 Østlandet / PR

Høye matpriser, renter, uforutsette utgifter og strømregninger bekymrer innlendingene mest, det viser en fersk undersøkelse gjennomført av Sparebank 1. Det er unge i aldersgruppen 18-24 år som er mest bekymret, det skriver Sparebank 1 Østlandet i en pressemelding. 2 av 10 unge tror ikke de får råd til å kjøpe egen bolig.

– Selv om boligmarkedet har kjølnet den siste tiden, har ikke prisene falt mye. Det kombinert med høyere renter og sterke prisøkninger på mye annet, gjør nok at mange unge ser på det å komme seg inn på boligmarkedet som utfordrende, påpeker privatøkonom i Sparebank 1 Østlandet, Elisabeth Landsverk, i pressemeldingen.

Undersøkelsen viser også at 4 av 10 innlendinger bekymrer seg over privatøkonomien og 7 av 10 innlendinger har gjort ett eller flere grep for å håndtere stigende priser og økte renter. 

– 4 av 10 innlendinger oppgir at de nå handler rimeligere matvarer. Mange har også redusert strømforbruket og planlegger innkjøpene bedre. Vi har rett og slett blitt mer bevisste på hva vi bruker penger på, og det er positivt. Mange av oss har ting eller utgifter vi kan kutte ned på uten at det går ut over livskvaliteten, uttaler Landsverk.

Dersom prisene eller rentene skulle fortsette å stige, svarer 1 av 3 innlendinger at de vil kutte i ferieutgiftene. Like mange vil droppe eller utsette større innkjøp.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også