Handelsbanken tror ikke rentetoppen nås neste uke

Siste tids makroøkonomiske rapporter har fått sjeføkonomene til å tro at neste ukes rentemøte vil føre til den foreløpig siste rentehevingen. Handelsbanken er ikke så sikker. 
Sjeføkonom Marius Gonsholt Hov i Handelsbanken.
Sjeføkonom Marius Gonsholt Hov i Handelsbanken.

Konsensus blant norske sjeføkonomer og analytikere er nå at Norges Bank vil heve styringsrenten på september-møtet neste uke, men at det blir den siste rentehevingen i overskuelig fremtid. 

Sjeføkonom Marius Gonsholt Hov i Handelsbanken er imidlertid ikke så sikker på det. Han tror rentebanen som legges frem neste torsdag vil kunne inneholde en renteheving til før toppen er nådd. 

– Hvis vi får rett, kommer Norges Bank med enda en oppjustering av sin rentebane, skriver han i en forhåndsanalyse, ifølge Finansavisen.

Den siste tiden har konkurstall, boligstatistikk og Norges Banks regionale nettverk vist at økonomien har begynt å kjølne og at inflasjonen har begynt å avta. Det er nettopp det Norges Bank ønsker med den økte styringsrenten. 

Handelsbanken er enige med andre sjeføkonomer og analytikere om én ting. Selv om rentetoppen nås, vil ikke rentekuttene komme før etter et års tid med høyt rentenivå. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også