Oslo kommune faser ut bruk av inkassobyråer

Kommunens finansbyråd oppfordrer andre kommuner til å gjøre det samme. 
Finansbyråden i Oslo, Einar Wilhelmsen (MDG), vil ikke bruke kommersielle inkassobyråer til noen kommunale oppdrag. | Foto: Ali Zare / NTB
Finansbyråden i Oslo, Einar Wilhelmsen (MDG), vil ikke bruke kommersielle inkassobyråer til noen kommunale oppdrag. | Foto: Ali Zare / NTB

Finansbyråd i Oslo, Einar Wilhelmsen (MDG), mener at kommunene må ta hånd om innkrevingen selv, heller enn å la det gå til inkassobyråer. 

– Det er klart folk skal betale for seg, men det er skammelig hvordan småbeløp kan bli svært store fordi inkassoselskapene skal tjene store penger på at noen ikke betalte regningene sine i tide, sier Wilhelmsen til E24.

Oslo kommune har en egen etat for innkreving av eiendomsskatt og avgifter som feiing, vann og avløp og renovasjon. Men bydeler og noen etater kan velge hvordan de skal kreve inn andre gebyrer. Derfor blir også kommersielle inkassobyråer brukt av Oslo kommune. 

Nå jobber kommunen for å fase ut all slik inkasso og heller ta ansvar for alt selv.

– For oss handler om to ting. Vi tar lavere salærer, noe som er viktig for folk som har betalingsproblemer, og vi kan se ubetalte regninger i sammenheng. Vi hjelper folk å gjøre opp for seg, men tar ikke stor profitt på folk som har det vanskelig, sier Wilhelmsen, som oppfordrer alle andre kommuner som kan, til å gjøre det samme. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også