Klarna Bank tar i bruk omstridt chatbot internt

Den svenske forbruksbanken oppfordrer alle ansatte til å bruke samtaletjenesten ChatGPT i sitt arbeid. 
Adm. dir. i Klarna Bank Sebastian Siemiatkowski. | Foto: Klarna
Adm. dir. i Klarna Bank Sebastian Siemiatkowski. | Foto: Klarna

Klarna Bank har tatt i bruk den omstridte chatboten ChatGPT internt i virksomheten og oppfordrer alle ansatte til å utnytte mulighetene som ligger i den. Det skriver selskapet i en pressemelding. 

Klarna har bankkonsesjon i Sverige og har rett til å drive grensekryssende virksomhet i Norge. De er mest kjent for forbruksfinansiering gjennom nettbutikker. 

– Hos Klarna er vi alltid på jakt etter løsninger som kan styrke kompetansen vår, og gjøre oss bedre i stand til å betjene våre 150 millioner brukere over hele verden. Med integreringen av ChatGPT Enterprise styrker vi både teamene og kundeopplevelsen. Når jeg kommer på jobb fokuserer jeg ene og alene på hvordan AI kan hjelpe oss å realisere visjonen vår raskere, sier medgründer og CEO i Klarna, Sebastian Siemiatkowski i meldingen.

Klarna bruker tjenesten til blant annet produktanbefalinger til kunder og bedre kundeservice. 

– Noe av det jeg følger mest med på akkurat nå er hvor mange av våre ansatte som bruker vår Open AI-brukerkonto. Selv om vi oppfordrer alle til å gjøre det, bruker bare 50 prosent dette verktøyet daglig. Derfor måtte vi finne en ny måte å gi flere av våre ansatte tilgangen til den fantastiske OpenAI-teknologien, sier Klarnas CEO.

Omstridt

ChatGPT har fått mye oppmerksomhet i år etter at den fikk mye omtale som «neste generasjon» kunstig intelligens. Men det eksisterer også noen misoppfatninger om tjenesten. ChatGPT er ikke en kunstig intelligens, men en avansert chatbot som kan levere svar i et langt mer presist og pedagogisk språk enn vi har sett tidligere. 

Informasjonen ChatGPT baserer sine svar på er oppdatert til og med september 2021, og den kan derfor ikke ses på som et oppslagsverk. Det finnes også en del eksempler på at den finner på svar der dokumentasjon ikke er tilgjengelig. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også