Norwegian velger svensk bank – kapitalkravene en faktor

Flyselskapet Norwegian danner et nytt lojalitetsprogram og velger en svensk bank til det som blir en konkurrent til Bank Norwegian.
Norwegians hovedkontor på Fornebu. | Foto: Vidar Ruud / NTB
Norwegians hovedkontor på Fornebu. | Foto: Vidar Ruud / NTB

DN skriver at det i flyselskapet Norwegian sin kvartalsrapport rapporteres om en engangsgevinst på 800 millioner kroner gjennom et nytt samarbeid, med blant annet hotellkjeden Strawberry. Ved fremleggelsen av rapporten har det kommet frem nye samarbeid for flyselskapet, som nå inngår et samarbeid med den svenske banken Avida.

Tidligere i år ble det kjent at Bank Norwegian stevnet flyselskapet, samtidig som at flyselskapet mener banken bruker flyselskapets logo urettmessig. 

I direkte konkurranse mot Bank Norwegian, som ble solgt til svenske Nordax Bank, nå Noba Bank, må det hentes kapital for å kunne tilby den størrelsen på kundemasse på kredittkort som samarbeidet mellom Norwegian, Strawberry og Avida ønsker seg. Dermed falt valget på en svensk aktør.

– I Sverige er kapitalkravene til bankene annerledes enn i Norge, og det har også vært en faktor da vi valgte Avida, sier Norwegian-sjef Geir Karlsen til DN.

Som et sammenligningseksempel oppgir svenske Noba at de har et kapitalkrav for ren kjernekapital på 9,28 prosent, mens norske Instabank har et tilsvarende krav på 17,6 prosent. 

Han forteller til avisen at en del av avtalen går ut på at Avida blir kapitalisert til en viss størrelse. Avida Finans har amerikanske Kohlberg Kravis Roberts og Co, eller KKR, i ryggen, et av verdens største oppkjøpsfond.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også