Bank Norwegian saksøker Norwegian

Etter at Bank Norwegian ble solgt til svenske Nordax synes ikke lenger flyselskapet Norwegian at Bank Norwegian har rett til navnet sitt.
Nordax, Bank Norwegians nye eier, vil gjerne videreføre den sterke merkevaren. Det er ikke Norwegian-konsernet enige i at de kan. | Foto: Gorm Kallestad / NTB
Nordax, Bank Norwegians nye eier, vil gjerne videreføre den sterke merkevaren. Det er ikke Norwegian-konsernet enige i at de kan. | Foto: Gorm Kallestad / NTB

I november 2021 kjøpte den svenske forbruksbanken Nordax den norske forbruksbanken Bank Norwegian. 

Bank Norwegian blir drevet videre som en egen filial i Nordax, som ønsker å videreføre det sterke merkenavnet Bank Norwegian har. 

Nordax ønsker, også for å være i tråd med regelverket, at merkenavnet skal videreføres som «Bank Norwegian, en filial av Nordax Bank».

Det er ikke greit for Norwegian-konsernet. 

Ifølge kvartalsrapporten til Nordax Bank, som ble lagt frem i dag, saksøker Bank Norwegian nå flyselskapet Norwegian for å få en rettslig avklaring av retten til merkenavnet. Det var E24 som skrev om saken først.

Ifølge Nordax oppfyller de kravene til å la Norwegian-navnet videreføres ved å endre navnet til «Bank Norwegian, en filial av Nordax Bank». Navnet har vært i bruk siden 2007. 

Eier navnet

Norwegian-konsernet mener det er i strid med kjøpsavtalen at Nordax viderefører merkenavnet Bank Norwegian. De mener de eier rettighetene til navnet og at de stiller fritt til å lisensiere bruken av Norwegian-navnet til en annen bank dersom de ønsker det. 

– Kort fortalt er vi uenige i at den svenske banken Nordax kan bruke vår merkevare slik de har gjort etter oppkjøpet, og vi har bedt dem endre på dette, sier Esben Tuman, kommunikasjonsdirektør i Norwegian til E24.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå