Gigantbot til Credit Suisse

Britiske og amerikanske tilsynsmyndigheter har gitt Credit Suisse en bot på bakgrunn av «betydelige feil i risikostyring og etterlevelse».
Credit Suisse fortsetter å få dårlige nyheter. | Foto: Denis Balibouse
Credit Suisse fortsetter å få dårlige nyheter. | Foto: Denis Balibouse

Britiske og amerikanske tilsynsmyndigheter har gitt en bot på 388 millioner dollar (3.927 millioner norske kroner) til Credit Suisse relatert til kollapsen av hedgefondet Archegos Capital, som forårsaket et tap på 5,5 milliarder dollar, som videre var med på fallet til den sveitsiske storbanken, skriver Financial Times.

Det amerikanske US Federal Reserve ga Credit Suisse en bot på 269 millioner dollar, mens UK Prudential Regulation Authority kom med en bot på 87 millioner pund, gjennom en serie med koordinerte uttalelser denne uken.

– Credit Suisse’ svikt i å håndtere risiko effektivt var ekstremt alvorlig og skapte en stor trussel mot sikkerheten og soliditeten til firmaene, sier Sam Wood, tilsvarende finanstilsynsdirektør i England.

Saken rundt hedgefondet Archegos Capital er bare én av sakene den britiske banken UBS har arvet etter overtakelsen av Credit Suisse.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også