E24: ABG Sundal Collier åpner kontor i Sveits

Meglerhuset ABG Sundal Collier starter opp i Luzern med tidligere Norge-sjef ved roret. Flere Norske banker og meglerhuset vil ikke utelukke det samme innen kort tid. 
Investeringsbanken ABG Sundal Collier har sitt norske hovedkontor i Vika i Oslo. Nå åpner de også kontor i Luzern i Sveits, et yndet flyttemål for norske milliardærer.
Investeringsbanken ABG Sundal Collier har sitt norske hovedkontor i Vika i Oslo. Nå åpner de også kontor i Luzern i Sveits, et yndet flyttemål for norske milliardærer.

Meglerhuset ABG Sundal Collier etablerer et nytt datterselskap i Luzern i Sveits. Den sveitsiske småbyen er en av byene flest rike nordmenn har flyttet til de siste årene. 

Peter Straume, tidligere Norge-sjef i meglerhuset, skal lede kontoret. Det melder E24. ABG opplyser at det ikke har planer om å utvide kontoret i Sveits med flere ansatte utover Straume.

E24 har snakket med DNB Markets, DNB Wealth Management og Arctic Securities. Samtlige forteller at de vurderer det samme. Det er antallet norske mangemillionærer og milliardærer som har flyttet til alpelandet, som er grunnen. 

– Vi frykter at det blir en holdning der vi blir «ut av syn, ut av sinn». Vi må kanskje være mer aktiv og nærmere markedet. Nå begynner det å bli en slik størrelse at det er et spørsmål om vi må gjøre mer. Vi risikerer å miste mye forretninger, sier Håkon Elvekrok Hansen, sjef for DNB Wealth Management. 

– Per i dag har vi ikke opprettet et kontor, men konsekvensen av de som har flyttet – samt de som kommer til å flytte – vil bli store. Etter en periode vil de faktisk ikke investere i Norge, men andre steder, sier toppsjef i Arctic, Mads Syvertsen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også