Den tidligere bankrådgiveren fikk millioner – nå saksøker arvingene

Sparebank 1 får kritikk for å ikke ha kontrollert forholdet grundigere. 
Rådgiveren var ansatt i Sparebank 1 Sørøst-Norge før han sluttet for å bli ekteparets rådgiver på heltid. | Foto: Magnus Eidem
Rådgiveren var ansatt i Sparebank 1 Sørøst-Norge før han sluttet for å bli ekteparets rådgiver på heltid. | Foto: Magnus Eidem

Arvingene etter et eldre ektepar med store verdier reagerer på at boet tilsynelatende er tomt for verdier, samtidig som det er overført store beløp til ekteparets tidligere Sparebank 1-rådgiver. 

Etter en periode som ekteparets bankrådgiver, sluttet rådgiveren i banken for å bistå det barnlsøse paret på heltid.

Etter mannens død skal enken så ha overført store verdier til den tidligere bankrådgiveren i flere omganger. Etter overføringen av en verdipapirkonto verdt 40 millioner kroner, skal Sparebank 1 ha sendt en representant hjem til kvinnen for å sikre at samtykket var reelt, skriver DN

Arvingene etter det eldre ekteparet reagerer på at Sparebank 1 ikke har foretatt seg mer i saken, som strekker seg over flere år. Nå har testamentsarvingene saksøkt den tidligere bankrådgiveren for å ha forholdt seg illojalt til det oppsatte testamentet. 

– Vi er sjokkert over Sparebank 1. Det er oppsiktsvekkende at en bankansatt drar på et hjemmebesøk for å vurdere hennes tilstand, når det er vanskelig nok for medisinsk utlærte folk å vurdere. De har ikke truffet mennesket før. Kognitiv svikt handler blant annet om endring i personlighet og sviktende vurderingsevne. Det kan du ikke fange opp ved å møte en person for første gang, sier en av arvingene til DN.

Da rådgiveren sluttet i Sparebank 1, stod han oppført med null i formue. I dag har mannen en ligningsformue på 95 millioner kroner. 

Finanswatch har vært i kontakt med Sparebank 1 Sørøst-Norge, som ikke vil gi ytterligere kommentarer til saken utover den kommentaren som er gitt til DN. 

«Banken er underlagt en streng taushetsplikt om kunders forhold, og vi kan av den grunn ikke kommentere de spørsmål som nå er stilt», skriver Live Stensholt, kommunikasjonssjef Sparebank 1 Sørøst-Norge i en e-post til DN.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også