Toppsjefen i Kraft Bank ser positivt på oppkjøpet av Bank2

Administrerende direktør i Kraft Bank, Svein Ivar Førland, mener de hyppige oppkjøpene av norske nisjebanker viser at det norske markedet er attraktivt for utlendinger. 
Administrerende direktør i Kraft Bank, Svein Ivar Førland. | Foto: Kraft Bank
Administrerende direktør i Kraft Bank, Svein Ivar Førland. | Foto: Kraft Bank

Administrerende direktør i Kraft Bank, Svein Ivar Førland, mener det ikke bare er negativt at nok en norsk nisjebank blir kjøpt opp av en utenlandsk aktør. 

– Det er jo en positiv ting at det er utenlandske aktører som ser hvor interessante norske nisje-banker er. Det bekrefter at dette er et bra marked. Samtidig er det en trend at norske nisjebanker blir kjøpt av svenske aktører. Det er ikke noe galt i det, men det bekrefter igjen at differansen i kapitalkrav mellom norske og svenske banker gjør at svenske banker kan se betydelig økning i verdi ved å kjøpe norske aktører, sier Førland. 

Han vil ikke utelukke at flere nisjebanker kan bli kjøpt opp. Selv sier han at Kraft forblir i Sandnes og i det norske markedet. 

– Vi er fornøyd med å være i Norge og holder oss her, så lenge markedet er godt. Vi kan aldri si aldri, men foreløpig regner vi dette som den beste løsningen, sier han. 

Førland mener at kapitalkravene i Norge er noe de har levd med siden starten. At det nå kan bli en mindre norsk konkurrent i bytte mot en betydelig større utenlandsk konkurrent i Norge, lever Kraft godt med. 

– Vi skal fortsette å lage best mulig løsninger for kundene våre. Vi har i mange år konkurrert godt mot utenlandske aktører med andre kapitalkrav. Det har vi klart godt og vil fortsette å gjøre, sier Førland.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også