Regionbanker går tungt inn i landbasert fiskeoppdrett

Andfjord Salmon, som utvikler landbasert lakseoppdrett, har vært ute i kapitalmarkedet for å hente penger. Tre regionbanker stiller med tilsammen 825 millioner kroner. 
Illustrasjonsbilde. Slakting av laks. Virksomheten på bildet er ikke tilknyttet Andfjord Salmon. | Foto: Foto: Gorm Kallestad / NTB
Illustrasjonsbilde. Slakting av laks. Virksomheten på bildet er ikke tilknyttet Andfjord Salmon. | Foto: Foto: Gorm Kallestad / NTB

Andfjord Salmon jobber for å skape landbaserte oppdrettsanlegg. For å nå målet må de finansiere utviklingen i flere steg. Foreløpig har de sikret seg 825 millioner kroner til bygging av et anlegg på Kvalnes. Det fremgår av børsmeldinger fra selskapet. 

I forrige uke meldte Andfjord at de har sikret seg gjeldsfinansiering på 700 millioner kroner. Utlånerne er Sparebank 1 Nord-Norge og Sparebank 1 SR-Bank. Denne uken har også Sparebank 1 SMN meldt seg på, så finansieringen nå er kommet opp i 825 millioner kroner. Også Eksfin er med på spleiselaget sammen med de tre regionbankene. 

Anlegget på Kvalnes skal etter planen kunne produsere 40 000 tonn laks med høyere fiskevelferd og lavt energiforbruk. Landbaserte oppdrettsanlegg skal også være langt mer klimavennlige enn havbruk. 

Den første fasen av utbyggingen på Kvalnes skal brukes til å bevise at teknologien fungerer som ønsket. Deretter vil anlegget bygges ut over flere år til det når den endelige kapasiteten på 40 000 tonn.

Andfjord venter å investere 1,65 milliarder kroner i anlegget på Kvalnes frem mot 2030. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også