Tyr til folkefinansiering når bankene sier nei

Fundingpartner har økt utlånene med 50 prosent. 
Geir Atle Bore i fundingpartner utsetter planene om å ekspandere til Danmark som følge av tøffere tider. | Foto: FundingPartner.
Geir Atle Bore i fundingpartner utsetter planene om å ekspandere til Danmark som følge av tøffere tider. | Foto: FundingPartner.

Når bankene blir mer tilbakeholdne med å gi lån, velger stadig flere bedrifter å gå til folkefinansieringsaktørene og ta opp lån til 12 prosent rente. 

Blant selskapene med høyest vekst er Fundingpartner. Hittil i år har folkefinansieringsaktørene formidlet lån verdt to milliarder fordelt på 200 lån mellom private investorer og låntakere, skriver DN

– Det er dyrt å låne fra oss nå. Det er likevel attraktivt for selskapene å låne til 12–13 prosent rente i stedet for i banken, sier Geir Atle Bore.

Bore, som selv er gründer, sier at han aldri har opplevd et tøffere marked for gründere å hente penger i. Da tyr noen til dyre lån. Han ser også at andelen gode lånesøknader til Fundingpartner har gått ned. 

Som følge av det tøffere markedet har Fundingpartner utsatt planene om å ekspandere til Danmark. Bore lover likevel at selskapet skal gå med overskudd på kvartalsbasis mot slutten av året. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også