Spetalen: – Norge har nå den svakeste valutaen i hele vesten

Investoren mener regjeringen har skylden for at nordmenn nå blir fattigere. 
KRITISK: – Alle nordmenn har det siste året blitt 20 prosent fattigere enn den gjennomsnittlige europeer, sier investor Øystein Spetalen. | Foto: Audun Braastad/NTB
KRITISK: – Alle nordmenn har det siste året blitt 20 prosent fattigere enn den gjennomsnittlige europeer, sier investor Øystein Spetalen. | Foto: Audun Braastad/NTB

Det er i føljetongen «hva i all verden skjer med den norske kronen», at investor Øystein Spetalen kommer med sitt innspill, skriver E24. Han uttaler i føljetongen at utlandet har mistet tillit til regjeringens økonomistyring. 

– Norge har nå den svakeste valutaene i hele vesten. Det er en situasjon få trodde var mulig. Økonomene har pekt på flere årsaker. Jeg mener hovedårsaken er den politiske risikoen og synet på kronen. Og ikke minst usikkerheten rundt nye skatteendringer. Når jeg snakker med det internasjonale investormarkedet stiller de hele tiden spørsmål rundt de brå og kraftige skatteøkningene for næringslivet, sier Spetalen. 

Han kommenterer videre at strømmen av nordmenn som stikker, er med på å forsterke et bilde av Norge med stor politisk risiko, sier han, og sikter til rike nordmenn som har flyttet til Sveits på grunn av økte skatter, som formuesskatt.

– Alle nordmenn har det siste året blitt 20 prosent fattigere enn den gjennomsnittlige europeer. Hvis vi sammenligner med valutaen er vi blitt nesten 30 prosent fattigere enn polakkene siden august i fjor, sier Spetalen. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

FORTSATT MED: Øyvind Thomassen er fortsatt med som leder i Sbanken etter DNB-fusjon | Foto: Sbanken

Dette gjør Sbanken-sjefene i dag

For abonnenter