Kronen fortsetter å falle

Særlig daler kronen i verdi mot dollar og pund. 
REPRISING: DNB Markets valutastrateg Magne Østnor tror de siste ukers kronesvekkelse skyldes en reprising av renter. | Foto: DNB
REPRISING: DNB Markets valutastrateg Magne Østnor tror de siste ukers kronesvekkelse skyldes en reprising av renter. | Foto: DNB

Tirsdag må du ut med 11,16 kroner for en dollar, mot 10,60 kroner for bare to uker siden. Siden februar i år har kronen svekket seg med mer enn én krone (100 øre) mot dollar. Dollar har ikke vært dyrere siden koronakronakollapsen i 2020, skriver DN.

På to uker har kronen svekket seg mot euro fra rundt 11,54 kroner til 11,91 kroner i dag. En euro kostet så vidt mer i starten av mai, men før det må vi tilbake til 2020 for å finne en svakere kurs.

Hos DNB Markets tror de kronen vil være enda svakere mot euro ett år frem i tid. Banken anslår at en euro da vil koste 12 kroner. Deres valutastrateg Magne Østnor tror de siste ukers kronesvekkelse skyldes en reprising av renter. Særlig i Storbritannina har reprisingen vært tydelig etter en inflasjonsoverraskelse tidligere i uken. De høye prisene biter seg fast og britiske renter spratt i været. 

I USA, der sentralbanken har hevet renten ti ganger på rad, prises det nå inn ny renteheving på et av de to neste rentemøtene. I starten av måneden var det motsatt: markedet trodde ikke på flere rentehevinger i år.

– Kanskje enda viktigere er det at man har tatt bort noen av rentekuttene som lå i markedsprisingen, sier Østnor til DN.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også