Usikre markeder før avtale om gjeldstaket

Børsene i Asia og Stillehavsområdet er blandet før den amerikanske kongressen skal stemme over avtale om å heve gjeldstaket i USA denne uken. 
FALLER: Aksjene til det japanske konglomeratet Softbank Group faller nesten 4 prosent tirsdag. | Foto: Koji Sasahara/AP/NTB Scanpix
FALLER: Aksjene til det japanske konglomeratet Softbank Group faller nesten 4 prosent tirsdag. | Foto: Koji Sasahara/AP/NTB Scanpix

USAs president Joe Biden og opposisjonsleder Kevin McCarthy kom natt til søndag norsk tid til enighet om hovedlinjene i en avtale for å øke USAs gjeldstak. Forslaget vil, før 5. juni, trenge støtte både fra republikanere og demokrater. 

Om de to partiene ikke blir enige, og USA misligholder gjelden, har USAs finansminister Janet Yellen sagt at det kan få katastrofale følger for det globale finanssystemet, skriver E24. Investorer i Asia og Stillehavsområdet følger derfor med på situasjonen. 

I Japan faller aksjene til det japanske konglomeratet Softbank Group nesten 4 prosent tirsdag etter å ha steget 8,8 prosent. 

Dette skjer etter at den Softbank-eide brikkedesigneren Arm kunngjør at de ruller ut ny teknologi for mobile enheter. Den Taiwan-baserte brikkeprodusenten MediaTek sier at de vil bruke teknologien i sitt neste generasjons produkt.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også