FinansWatch

Storbank kutter alle bånd til rettferdig fond

Nå risikerer fondet å gå konkurs.

Den sveitsiske storbanken Credit Suisse har kuttet all finansiell støtte til Greensill, en rettferdig finansieringstjeneste for leverandørkjeder. | Foto: picture alliance/KEYSTONE

Wall Street Journal meldte mandag ettermiddag at den sveitsiske storbanken Credit Suisse kutter alle bånd til Greensill og holder tilbake en investering på ti milliarder dollar i fondet. Greensill risikerer nå å gå konkurs og har hentet inn revisorselskapet Grant Thornton for å hjelpe det gjennom en mulig restrukturering.

Ifølge Financial Times har Greensill ved lunsjtider tirsdag søkt om konkursbeskyttelse (insolvensbeskyttelse) hos australske myndigheter.

Avisen skriver videre at Greensill samtidig er i samtaler med amerikanske Apollo Global Management om et mulig salg av fondet for rundt 100 millioner dollar. Det er langt under verdien på 4 milliarder dollar som fondet hadde da det var på topp.

Det er den australske finansmannen Lex Greensill, med bakgrunn fra Citigroup og Morgan Stanley, som etablerte fondet i 2011. Fondet ble en yndling i City ifølge avisen, og finansierte bare i fjor for 143 milliarder dollar. Japanske Softbank, gjennom deres Vision Fund, er blant dem som er tyngst inne og finansierer Greensill. Det er også sveitsiske Credit Suisse, som inntil nå har brukt Greensill i finansieringen av fire av bankens fond, og fungert som en kilde til investeringskapital til Greensill gjennom disse fondene, skriver Dagens Næringsliv.

Nordnet-kundene kjøpte aksjer for 1,5 milliarder 

Storebrand har flere av de grønne fondene med dårligst avkastning 

Finanstilsynet vil stoppe Theriums søksmålsfinansiering  

Mer fra FinansWatch

Danske Bank anket bedrageri-dom

Danske Bank i Norge ble i februar idømt å betale over 30 millioner kroner til et energiselskap etter at selskapet ble utsatt for direktørsvindel.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch