Nordnet-kundene kjøpte aksjer for 1,5 milliarder

Kundene har vektet seg opp i grønn sektor, mens Storebrand er blant aksjene som er mest solgt forrige måned.
Foto: Nordnet
Foto: Nordnet

Private investorer hos Nordnet omsatte aksjer for 41,2 milliarder kroner i februar og netto ble det kjøpt for 1,5 milliarder kroner, fremgår det av en melding.

Nordnets kunder har den siste måneden brukt tiden på å kjøpe seg opp i selskaper som opererer energisektoren, og det er Aker Horizons som troner på toppen over de mest kjøpte aksjene, med et nettokjøp på 407 millioner. Norsk Hydro derimot topper salgslisten med et nettosalg på 85 millioner kroner, mens Storebrand aksjen også er blant de mest solgte aksjene med 55 millioner kroner.

– Ifølge tallene for våre kunder er det stor spredning i feltet. Grovt sett kan man si at teknologi, fornybar og industri er bransjer som foretrekkes. Samtidig er det utvalgte selskaper sykliske sektorer som selges, forteller Investeringsøkonom i Nordnet, Mads Johannesen.

– Videre har vi lagt bak oss en resultatsesong der stort sett de fleste selskapene internasjonalt og på Oslo børs har levert tall. På bred front har selskapene levert noe bedre enn hva analytikerne hadde ventet, men år over år ser det derimot noe svakere ut. Likevel har selskapenes syn på fremtiden samsvart godt med hva investorene hadde forventet seg og Oslo Børs legger bak seg en god måned, til tross for en noe ruglete periode for vekst og grønne aksjer de siste ukene.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også