Apples sparefremstøt ga én milliard i innskudd på fire dager

Apple annonserte i forrige uke at de ville gi 4,15 prosent rente på innskudd til kunder med Apple Card. Det resulterte i en slags omvendt «bank run».
Apple fikk 10 milliarder kroner i nye innskudd de første fire dagene etter at de satte opp innskuddsrenten til 4,15 prosent. | Foto: Laurenz Heymann / Unsplash
Apple fikk 10 milliarder kroner i nye innskudd de første fire dagene etter at de satte opp innskuddsrenten til 4,15 prosent. | Foto: Laurenz Heymann / Unsplash

Teknologiselskapet Apple tilbyr et eget betalingskort med konto til sine amerikanske kunder, i samarbeid med Goldman Sachs. I slutten av april annonserte selskapet at de ville gi 4,15 prosent årlig rente på innskudd, uten bruksbegrensninger, til holdere av Apple Card. 

Ifølge Forbes Magazine, som siterer «kilder med kjennskap til saken», skal Apple i løpet av de fire første dagene med dette rentetilbudet ha fått tilsammen 990 millioner dollar i innskudd fra kunder. I Norske kroner tilsvarer det rundt 10,7 milliarder med dagens kurs. 

Gjennomsnittlig innskuddsrente på brukskonto i USA er for tiden under 0,5 prosent. 

Apple fikk 240.000 nye kunder den første uken etter rentehevingen. Goldman Sachs, som er Apples bankpartner, tilbyr 3,90 prosent som høyeste innskuddsrente, da på høyrentekonto. 

Amerikanske bankkunder står i mye av den samme situasjonen som norske. Mens utlånsrentene har økt betydelig det siste året har innskuddsvilkårene ikke fulgt etter. 

– Bankene har reagert raskt på rentehevingene fra sentralbanken med høyere renter på bolig- og billån, men sparekunder har sett liten eller ingen endring i vilkårene på bruks- og sparekontoer. Det har resultert i en utstrømming til CD-er (innskudd med bindingstid, red. anm.), pengemarkedsfond og fintech-selskaper som Apple, sier administrerende direktør i Crone Consulting, Richard Crone, til Forbes. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også