Handelsbanken Norge passerte 300 milliarder i utlån i første kvartal

Handelsbanken hadde god resultatvekst i årets første kvartal. Fremgangen i bedriftsmarkedet ga en utlånsvekst i segmentet på 8,4 prosent. 
Handelsbankens kontor på Tjuvholmen i Oslo. | Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Handelsbankens kontor på Tjuvholmen i Oslo. | Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Handelsbanken oppnådde en avkastning på egenkapitalen på 8,9 prosent i første kvartal 2023, ned 0,2 prosentpoeng fra 9,1 prosent i samme kvartal i fjor.

Banken oppnådde et driftsresultat på 624 millioner kroner, opp 20 prosent fra 519 millioner kroner i fjor.

Netto renteinntekter ble 1117, opp 11 prosent fra foregående år. Totalinntektene ble 1294 millioner kroner, mot 1185 millioner i første kvartal 2022. 

– Handelsbanken er en lønnsom og solid bank med solide og fornøyde kunder. Det gjør at vi står støtt også når tidene blir urolige. Det gjør også at vi kan investere offensivt for fremtiden, sier landsjef Arild Andersen i Handelsbanken i en pressemelding.

Utlånsveksten de siste 12 månedene er 7,2 prosent. I bedrifsmarkedet var veksten 8,4 prosent, mens den i personmarkedet var tilnærmet flat.

Totalt utlån ved utgangen av kvartalet var på 301,4 millioner kroner. Regnskapsførte tap ble 4 millioner kroner, en tapsgrad på 0,02 prosent.

Handelsbanken Norge sin kostnadsprosent ble 45,1 prosent i fjerde kvartal, opp fra 37,9 prosent i samme periode i fjor. Handelsbanken bruker for tiden store ressurser på å styrke seg digitalt, noe som gjenspeiles i den økte kostnadsprosenten.

– Vi tror veldig på å kombinere det beste fra to verdener. Vi ønsker vi å koble ledende personlig rådgiving og hjelp sammen med ledende digitale løsninger for både privatkunder og bedriftskunder, sier Andersen.

Konsernet

Handelsbanken-konsernet fikk en avkastning på egenkapitalen på 15,0 prosent i første kvartal, opp fra 13,6 prosent. 

Resultat etter skatt fra videreført virksomhet ble 6814 millioner SEK, opp 20 prosent fra samme periode i fjor. Netto renteinntekter ble 11.485 millioner SEK, en økning på 43 prosent, og totalinntektene 14.985 millioner. 

Kostnadsprosenten til konsernet ble 38,5 prosent. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også