Sparebanken Møre etablerer avdeling for bærekraft – ansetter egen leder

Bærekraft har fått en økende rolle i bankvirksomheten, og Møre har vurdert at en egen avdeling for arbeidet er rett vei fremover. 
Cecilie Myrstad er ansatt som Sparebanken Møres første leder for bærekraft. | Foto: Sparebanken Møre
Cecilie Myrstad er ansatt som Sparebanken Møres første leder for bærekraft. | Foto: Sparebanken Møre

Sparebanken Møre har etablert en egen avdeling for bærekraft i banken. Cecilie Myrstad, som har vært med å bygge opp bærekraftssatsningen til banken, skal lede avdelingen. 

– For å ruste oss for videre vekst og utvikling har vi gjennom strategiarbeidet vurdert og evaluert organisasjonen. Bærekraft er en viktig driver fremover og finansnæringen har en sentral rolle. For å styrke bærekraftsarbeidet ytterligere, har vi etablert en egen avdeling for bærekraft som skal ledes av Cecilie Myrstad. Hun har vært helt sentral i vårt arbeid med bærekraft i mange år, og jeg er trygg på at hun vil lede arbeidet med stødig hånd fremover, sier Trond Nydal, administrerende direktør i Sparebanken Møre i en pressemelding.

Myrstad har ledet bankens tverrfaglige bærekraftskomité siden 2020 og har vært leder for kommunikasjon og samfunnsansvar siden 2017. Totalt har hun vært i banken i over 23 år i ulike stillinger. 

– Jeg brenner for at vi som finansaktør skal bidra i den omstillingen vi er i gang med, og er stolt over det vi har gjennomført så langt sier Myrstad. Nå gleder jeg meg til at vi gjennom opprettelsen av avdeling bærekraft kan få gjort enda mer. Ikke minst bidra til at regionen vår kommer best mulig ut av det grønne skiftet. Skapergleden står sterkt i regionen. Med det har vi de beste forutsetninger for å lykkes med den omstillingen hele samfunnet må gjennom for å nå målene om nullutslipp, FNs bærekraftsmål og møte regulatoriske krav, sier Myrstad i pressemeldingen.

Den nye avdelingen for bærekraft skal drive frem arbeidet med både bankens egen bærekraftighet og tjenester for kundene. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også