Norsk forbruksgjeld øker

Norske kredittkortholdere ser ut til å betale ned kredittkortene sine med forbrukslån. 
Illustrasjonsbilde. Flere nedbetaler kredittkort med forbrukslån, tror Norsk Gjeldsinformasjon.
Illustrasjonsbilde. Flere nedbetaler kredittkort med forbrukslån, tror Norsk Gjeldsinformasjon.

Forbruksgjelden i Norge har økt med tre milliarder kroner siden januar. Økningen i rentebærende forbruksgjeld har økt med 1,5 milliarder, skriver Norsk Gjeldsinformasjon i en pressemelding.

Den totale forbruksgjelden i Norge er nå 152,1 milliarder kroner. Det er personer i gruppen 18 til 24 og de over 75 som øker mest, med henholdsvis 3,6 prosent og 3,8 prosent. 

Samtidig har antallet kredittkort og kontokreditter blitt redusert. 

– Til tross for en økning i den totale forbruksgjelden er det positivt å se at rentebærende kredittkortgjeld nesten ikke stiger. Dette viser at kredittkortgjelden i stor grad blir betalt ved forfall, noe som er veldig positivt, sier Svein Ove Karstensen, daglig leder i Norsk Gjeldsinformasjon i meldingen. 

Antallet kredittkort og kontokreditter har sunket med 2,5 prosent siden januar. Samtidig har antallet personer med kredittkort sunket med 0,5 prosent samtidig som antallet personer med forbrukslån har økt med 0,4 prosent. 

– Endringene i antall personer og kreditter tyder på at en del samler kredittkortgjelden sin i et forbrukslån. Dette kan gi både bedre oversikt og gunstigere betingelser for den enkelte, sier Karstensen.


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også