Antall førstegangskjøpere falt med 10.8 prosent

Ny statistikk viser at antallet førstegangskjøpere i boligmarkedet falt i 2022.
Administrerende direktør Carl O. Geving i Norges Eiendomsmeglerforbund. | Foto: Vidar Sandnes
Administrerende direktør Carl O. Geving i Norges Eiendomsmeglerforbund. | Foto: Vidar Sandnes

Som en ny kundegruppe for bankene, der banker over hele landet ønsker å hjelpe denne kundegruppen inn på boligmarkedet gjennom forskjellige grep, deriblant lave renter, viser det seg at få førstegangskjøpere kommer segrenta inn på boligmarkedet, viser statistikk fra Norges Eiendomsmeglerforbund.

I pressemeldingen på deres egne sider skriver forbundet at antallet førstegangskjøpere falt med 10,8 prosent i 2022, og er nå på det laveste nivået siden 2017.

I Oslo var fallet størst, der antallet førstegangskjøpere falt med 14,6 prosent, et nivå som er det laveste som er målt i statistikkens historie.

– 2022 var et tungt år for førstegangskjøpere. I Oslo falt andelen førstegangskjøpere til et historisk bunnivå. Kombinasjonen av høyere renter og høyere boligpriser kom i veien for mange unges boligdrøm. Fallet kom brått etter noen år med oppgang, og viser at førstegangskjøpere er mer pris- og rentesensitive enn andre grupper, sier administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund, Carl O. Geving.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også