Sparebanken Vest krever 14,4 millioner kroner etter konkurs

Antallet konkurser har steget med 20 prosent de siste 12 månedene. I et tilfelle i Rogaland har Sparebanken Vest krevd 14,4 millioner kroner etter en konkurs og Brage Finans har lagt inn et krav på 7,9 millioner kroner i samme sakskompleks.
Foto: Magnus Eidem
Foto: Magnus Eidem

Nylig behandlet Sør-Rogaland tingrett bostyrers innberetning etter at fire entreprenørselskap har gått konkurs. Alle selskaper har samme eiere. Advokat Fredrik Undheim, som er bobestyrer for de konkursrammede selskapene, opplyser at Sparebanken Vest har meldt kravet på 14,4 millioner kroner i boet etter i Kvia Byggtjenester AS, det skriver Jærbladet

Også Brage Finans der Sparebanken Vest eier 49,99 prosent, har meldt inn et i boet til Kvia Maskinutleie AS på 7,9 millioner kroner.

Nye tall fra data- og analyseselskapet Experian, viser at 3211 aksjeselskap har gått konkurs de siste 12 månedene, det skriver Experian i en pressemelding. Økningen er på 20 prosent sammenlignet med foregående 12 måneder. Tallene viser at Rogaland er det fylket med størst vekst i antallet konkurser blant aksjeselskap når det sees på de siste 12 månedene, med en vekst på 34 prosent. Tilsvarende tall for Oslo er på 26 prosent, mens veksten i Viken var på 22 prosent. I bygg- og anleggsbransjen gikk 876 aksjeselskap konkurs de siste 12 månedene, hvilket er en økning på 12 prosent. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også