Ny administrerende banksjef i Sparebank 68° Nord

Banken har hatt konstituert banksjef siden april 2022, men nå er endelig banksjef klar. En tidligere kommunedirektør er rekruttert til jobben. 
Hugo Thode Hansen er ny adm. banksjef i Sparebank 68° Nord. Han kommer fra rollen som kommunedirektør i Harstad. | Foto: Frank Roger Roksøy
Hugo Thode Hansen er ny adm. banksjef i Sparebank 68° Nord. Han kommer fra rollen som kommunedirektør i Harstad. | Foto: Frank Roger Roksøy

Sparebank 68° Nord skriver i en børsmelding at man er tilfreds med å kunngjøre at Hugo Thode Hansen er ansatt som ny administrerende banksjef i banken.

Hansen har blant annet erfaring som kommunaldirektør i Harstad kommune og direktør for Høgskolen i Harstad. Han har en master i business og administrasjon fra Handelshøyskolen i Bodø og har videreutdannelse innen ledelse.

Hansen vil tiltre stillingen med virkning fra 1. mai 2023.

– Styret er svært tilfreds med at Hugo Thode Hansen har tatt på seg oppgaven med å lede Sparebank 68° Nord, blant annet gjennom arbeid med å oppnå formålene ved de tidligere gjennomførte fusjoner og arbeide videre med å gjøre lokal tilhørighet og felles kultur til en konkurransefordel, sier styreleder Rudi Mikal Christensen i en kommentar til ansettelsen.

Banksjef for finans og virksomhetsstyring Tore Karlsen har vært konstituert i stillingen som administrerende banksjef siden forrige banksjefs arbeidsforhold ble avsluttet 21. april 2022, og han vil fortsette i konstitusjon fram til Hansen tiltrer. Og Hansen er klar for utfordringen.

– Jeg ser frem til å ta fatt på utfordringen som administrerende banksjef i Sparebank 68° Nord og går til oppgaven med en kombinasjon av ydmykhet og sterk motivasjon, sier Hansen.

Lag

Hansen sier at han kommer til å sitte i Harstad, men at han skal være tilstede over hele organisasjonen.

– Jeg kommer til et godt lag med kompetente medarbeidere. Så er min jobb å være lagleder for dette laget. Jeg skal ikke komme med noe programerklæring før jeg har lært meg bedriften å kjenne. Så får vi prøve å videreutvikle, men det er et godt utgangspunkt, sier Hansen til FinansWatch.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også