SMN-underslaget: Skal ha overført millionbeløp til Tyskland

Politiet jobber med å sikre et tosifret millionbeløp som siktede skal ha overført til Tyskland. 
UNDERSLAG: En innleid vikar i Sparebank 1 SMN i er siktet for underslag og hvitvasking av flere titalls millioner kroner. | Foto: Sebastian Holsen
UNDERSLAG: En innleid vikar i Sparebank 1 SMN i er siktet for underslag og hvitvasking av flere titalls millioner kroner. | Foto: Sebastian Holsen

En innleid vikar i Sparebank 1 SMN i er siktet for underslag og hvitvasking av flere titalls millioner kroner. Siktede, som har erkjent straffeskyld i avhør med politiet, skal ha overført millionsummer via flere konti i eget navn, skriver E24.

Ifølge påtaleansvarlig Ole Andreas Aftret i Trøndelag politidistrikt er politiet er ferdige med å spore alle transaksjoner fra siktedes konti i perioden hvor underslagene skal ha skjedd. De har blant annet avdekket at siktede skal ha overført tosifret millionbeløp til Tyskland, har E24 fått opplyst. 

Politiet jobber nå sammen med Økokrim med å beslaglegge pengene og få dem overført til Norge. 

– Først må midlene fryses på hjemler som Økokrim har. Deretter innleder vi dialog med tysk påtalemyndighet, som tar beslag i pengene og fører dem tilbake til Norge – enten direkte til banken eller via politiets beslagskonto, sier Aftret.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også