DNB skal bruke 2 milliarder kroner for å hjelpe unge

DNB-sjef Kjerstin Braathen gir finansministeren æren for at banken nå kan bruke 2 milliarder kroner på å hjelpe unge inn i boligmarkedet. 
DNB-sjef Kjerstin Braathen til VG. | Foto: Gorm Kallestad / NTB
DNB-sjef Kjerstin Braathen til VG. | Foto: Gorm Kallestad / NTB

DNB lanserer en pakke på 2 milliarder kroner som i stor grad rettes mot unge. Det forklarer DNB-sjef Kjerstin Braathen til VG.

– Det er de unge vi primært ønsker å bruke den fleksibiliteten til. Derfor setter vi av en milliard i halvåret i år, som vi ønsker å bruke spesifikt til unge som ikke har nok egenkapital. Det er ofte kravet om 15 prosent egenkapital som er det vanskeligste kravet for unge. Det er lav ledighet og de får seg jobb, men har ikke nok egenkapital. Den nye ordningen gjør at vi kan hjelpe dem med det, sier Braathen til VG.

Hun gir finansminister Vedum æren for at banken kan lansere pakken, fordi han ikke fulgte Finanstilsynets råd om å stramme inn fleksibilitetskvoten.

– Det innebærer at vi nå kan hjelpe nesten 50 prosent flere kunder enn det Finanstilsynet opprinnelig la opp til. Det gjør at vi kan sette av to milliarder kroner, spesielt rettet mot unge mennesker, sier Braathen til VG.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også