Danske Bank har investert milliarder i sorte oljeselskaper

Parallelt med tilknytninger til allianser som skal fremme den grønne dagsorden investerer Danske Bank milliarder i selskaper som leter etter ny olje og gass. 
Data fra Mellomfolkeligt Samvirke viser at Danske Bank har investert milliardbeløp i virksomheter som leter etter olje og gass. | Foto: Jacob Gronholt-Pedersen/REUTERS / X04292
Data fra Mellomfolkeligt Samvirke viser at Danske Bank har investert milliardbeløp i virksomheter som leter etter olje og gass. | Foto: Jacob Gronholt-Pedersen/REUTERS / X04292
Thomas Nygaard Madsen, oversatt av Synnøve Prytz Berset

Danske Bank-konsernet skryter av sitt bærekraft-fokus, men har samtidig investert 8,4 milliarder danske kroner i oljeselskaper, som leter etter olje og gass. Det skriver DR på bakgrunn av data fra Mellomfolkeligt Samvirke. 

Danske Bank har sluttet seg til en rekke initiativer og allianser med fokus på bærekraft og kutt i CO2-utslipp, og det harmonerer ikke videre godt med investeringene i selskaper som vil finne ny olje og gass. Ifølge Danske Bank har banken foretatt investeringene for å trekke selskapene i en grønnere retning. 

– Vi er nødt til å investere i disse selskapene, ellers kommer de ikke til å omstille seg. Det er jo her CO2-utslippene ligger. Det er disse som er nøkkelen til at vi kan få forandret samfunnet, sier Mats Steinmüller, sjef for aktivt eierskap hos Danske Bank, til DR. 

DNB har også uttalt, til ShippingWatch, at deres linje er å drive frem endringer fra karbontunge bransjer innenfra.

Denne artikkelen er hentet fra vårt danske søskenmedie FinansWatch.dk

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også