Kontokapring: – Vil bli enda mer utbredt i 2023

Nesten halvparten av oss har ikke sikker nok pålogging på sosiale medier eller e-post, viser undersøkelse.
TOTRINNSPÅLOGGING: Uten totrinnspålogging er e-posten og dine sosiale medier utsatt. | Foto: Unsplash
TOTRINNSPÅLOGGING: Uten totrinnspålogging er e-posten og dine sosiale medier utsatt. | Foto: Unsplash

En undersøkelse utført av Norstat for Frende Forsikring viser at mange nordmenn har lite beskyttelse av viktige kontoer. 27 prosent har ikke totrinnspålogging på verken e-post eller sosiale medier. 

Tenerity, et selskap som hjelper folk som er blitt offer for økonomisk svindel på nettet, har siden i sommer sett en økning på 20 prosent i saker der folk har mistet kontrollen over kontoene sine i sosiale medier eller e-post. De tror kontokapring vil bli enda mer utbredt i 2023. 

– Å overta kontrollen til digitale kontoer er en viktig del av verktøykassen for svindlere og når så mange ikke beskytter kontoene sine godt nok vil det fortsette å være en mye brukt metode for de kriminelle, sier Tina Jerstad i Tenerity i en pressemelding. 

Frende anbefaler på det sterkeste forskjellige passord fra nettsted til nettsted, i tillegg til totrinnspålogging. 

– Hvis totrinnspålogging er aktivert trenger svindleren i tillegg en tilfeldig generert kode på tekstmelding, kodebrikke eller via en app. Dette ekstra laget gjør det vanskeligere for svindlerne å komme seg inn på e-posten eller kontoen din på sosiale medier med kun passordet, sier Tron Ingebrigtsen i Frende i pressemeldingen. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også