Utelukker ikke at DNB er infiltrert av fremmede makter

Sikkerhetsdirektør Anders Hardangen i DNB om hverdagen etter at Russland gikk til krig mot Ukraina. 
Sikkerhetsdirektør Anders Hardangen forteller at det har vært enklere å få folk til å forstå cyberrisiko etter at Russland gikk til angrep på Ukraina. | Foto: DNB
Sikkerhetsdirektør Anders Hardangen forteller at det har vært enklere å få folk til å forstå cyberrisiko etter at Russland gikk til angrep på Ukraina. | Foto: DNB

Da krigen i Ukraina var et faktum, satte DNB ned en egen beredskapsgruppe. Sikkerhetsdirektør Anders Hardangen i DNB sier at selskapet ønsket å være forberedt på et cyberangrep fra Russland. 

– Fasit er at vi ikke har sett noen økning i digitale angrep som kan spores tilbake til russerne. Tvert imot ser vi at noen av de største kriminelle aktørene har snudd seg mot Ukraina istedenfor, sier Hardangen til Finansfokus.

Hardangen opplever at krigen i Ukraina, kombinert med alvorlige cyberangrep på norsk jord, har gjort folk mer bevisst på at slike ting kan komme til å skje. Fortsatt er det cyberangrep fra kriminelle miljøer som dominerer.

Hardangen forteller at DNB følger nøye med på underleverandører og passer på at ingen av dem har virksomhet knyttet til Ukraina, Belarus eller Russland. Han kan heller ikke utelukke at banken er infiltrert av agenter fra fremmede makter. 

– At noen kan komme fra innsiden og skade oss, er en risiko vi er klar over, og det er ikke utenkelig at DNB har agenter fra fremmede makter i sine rekker. Vi begrenser hvem som har tilgang til hva, og overvåker hvem som har tilgang til ulike deler av nettverket, sier Hardangen til Finansfokus.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også