– Det har vært en tøff periode for alle i Danske bank

Norgessjef Erlend Angelfoss i Danske bank snakker ut om hvitvaskingsskandalen. 
Norgessjef Erlend Angelfoss i Danske bank sier hvitvaskingssaken har vært en tøff periode for alle i Danske bank. | Foto: Danske Bank
Norgessjef Erlend Angelfoss i Danske bank sier hvitvaskingssaken har vært en tøff periode for alle i Danske bank. | Foto: Danske Bank

Hvitvaskingssaken som kom i kjølvannet av avsløring av hvitvasking av nærmere 200 milliarder euro gjennom danske banks filial i Estland, har hittil kostet banken 15,2 milliarder kroner. 

– En ting er at dette koster banken 15,2 milliarder kroner. Men det har vært en tøff periode for alle i Danske Bank også, siden dette kom ut i lyset. Vi har brukt store ressurser på å håndtere dette og forbedre oss. Nå har Danske Bank kommet med en uforbeholden beklagelse og erkjent forholdene. Denne type aktivitet har ingen plass i Danske Bank, og nå skal det bli bra å legge dette bak oss, sier Angelfoss til MN24.

Angelfoss tror saken har rammet danske kunder hardere enn norske. Det er ikke mange norske kunder som har sagt opp kundeforholdet sitt med hvitvaskingssaken som begrunnelse. 

– Jeg tror kundene har fått med seg at banken har tatt dette på alvor. Jeg tror også at kundene ser at vi virkelig har ryddet opp. Vi har som sagt brukt store ressurser på denne saken. Alle ansatte har jobbet steinhardt for å gjenreise bankens navn og rykte, og nå er vi glade for å legge dette bak oss og gå videre, sier Angelfoss til MN24.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også