Investorer tror de har sterkere sak mot Danske Bank etter milliardforlik

Det amerikanske børstilsynet mener Danske Bank har villedet investorene under hvitvaskingssaken, og at investorene i de sivile søksmålene nå står med en enda sterkere sak. 
Danske Bank har inngått tre forlik i forbindelse med hvitvaskingsaken, som samlet beløper seg til 15,3 milliarder danske kroner. | Foto: Jens Dresling
Danske Bank har inngått tre forlik i forbindelse med hvitvaskingsaken, som samlet beløper seg til 15,3 milliarder danske kroner. | Foto: Jens Dresling

Danske Bank inngikk tirsdag et milliardforlik med tre myndigheter i USA og Danmark, men det gjenstår fremdeles en rekke sivile saker med utilfredse aksjonærer, som nå mener å ha styrket sine saker mot banken. Investorene krever i alt 15,9 milliarder danske kroner skriver finanswatch.dk, som refererer til Børsen.

– Det er superpositivt for sakene som er anlagt. Erkjennelsen av skyld underbygger våres sak ytterligere, sier Ole Sigetty, som er partner i NS Law, til Børsen. 

Han representerer 93 saksøkere med et samlet krav på 1,7 milliarder danske kroner og henviser særlig til det ene av de tre forlikene, som er med det amerikanske børstilsyn, SEC. SEC mener at Danske Bank har villedet investorene i forhold til å informere om bankens manglende hvitvaskingsbekjempelse i Estland. 

Børstilsynet uttalte tirsdag at de mener Danske Bank flere ganger i løpet av hvitvaskingssaken ikke har levd opp til sine opplysningsforpliktelser. 

Danske Bank ser myndighetsforlikene og de sivile sakene som to forskjellige spor og avviser forlik. 

– Vi inngår et forlik om verdipapirsvindel med SEC, som handler om at vi har gitt ufullstendige opplysninger til markedet om vår hvitvaskingskontroll. Men vi mener fortsatt ikke at det er grunnlag for å inngå et forlik i de sivilrettslige søksmålene, sier administrerende direktør Carsten Egeriis i Danske Bank til Berlinske.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også