Raske elsparkesykler kan nektes forsikring

Fra 1. januar er det påbudt med forsikring for de som vil kjøre elektrisk sparkesykkel. Men forsikringen gjelder ikke alle sykler.
Det kan bli dyrt å krasje på elsparkesykkel hvis sykkelen ikke kvalifiserer til forsikring, advarer If. | Foto: Skutterstock
Det kan bli dyrt å krasje på elsparkesykkel hvis sykkelen ikke kvalifiserer til forsikring, advarer If. | Foto: Skutterstock

Mange kan komme til å bli nektet erstatning etter ulykker på elektriske sparkesykler, til tross for at de har pålagt forsikring. 

Årsaken er at forsikringen bare gjelder for sykler som har en maksfart på 20 kilometer i timen. Sykler som ikke har hastighetssperre, vil ikke være dekket av forsikringen, og må derfor parkeres for godt. 

– Alle elsparkesykler må ha hastighetssperre, slik at den ikke kan kjøre over tillatt hastighet med motorkraft. Sperren skal i utgangspunktet være der fra produsent, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i forsikringsselskapet If i en pressemelding.

Dersom det går an å oppheve hastighetssperren via en bryter eller app, er sykkelen ikke godkjent. 

If kjenner til at den del sykler lar seg modifisere for å møte kravet, men dette gjelder slett ikke alle. 

Selskapet advarer også mot at førere som er uten den lovpålagte forsikringen etter 1. januar vil kunne få en straffereaksjon fra politiet, i tillegg til at man må betale eventuelle skadeserstatninger fra egen lomme. 

If tar 65 kroner i månedene for å forsikre sparkesykler med ansvarsforsikring med motorvogn. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også