Konsernsjefen tror fortsatt Danske Bank vil nå sine finansielle ambisjoner

Danske Bank måtte i andre kvartal konstantere lett fallende renteinntekter og litt mindre utlån sammenlignet med andre kvartal i fjor.
Danske Banks hovedkontor i København, Danmark. | Foto: Jens Dresling
Danske Banks hovedkontor i København, Danmark. | Foto: Jens Dresling

Danske Bank-konsernet som også presenterte sine tall fredag melder om «solid fremgang», drevet av blant annet høyere kundeaktivitet og kostnadsfokus. Nettoresultatet ble på 5,9 milliarder danske kroner for første halvår.

Det var press på topplinjen i Danske Bank i andre kvartal, skriver FinansWatch.dk

Netto renteinntekter kom på 5515 millioner danske kroner, noe lavere enn for andre kvartal i fjor da de var på 5567 millioner kroner. Dette skyldes blant annet at utlån gikk fra 1822 milliarder danske kroner ved utgangen av andre kvartal i fjor til 1809 milliarder danske kroner. 

Konsernet fikk et resultat før skatt på 3,74 milliarder danske kroner i andre kvartal, og i løpet av første halvår har inntektene vært på 21,3 milliarder danske kroner, hvilket tilsvarer en oppgang på fem prosent fra tilsvarende periode i fjor.

– I første halvdel af 2021 har vi opplevd høyere kundeaktivitet, primært hos våre største bedriftskunder, i takt med at de nordiske økonomier bedrer seg mot slutten av perioden. Dette kombinert med at vår sterke utvikling på kapitalmarkedene har resultetert i en positiv utvikling for våre samlede inntekter, uttaler konsernsjef Carsten Egeriis i en børsmelding.

Netto renteinntekter ble 5,52 milliarder danske kroner, og tapsavsetningene var på 240 millioner danske kroner. På forhånd var det ventet netto renteinntekter på 5,51 milliarder danske kroner og tapsavsetninger på 229 millioner danske kroner. 

Egen kapitalavkastningen for første halvår var på syv prosent, men banken opprettholder målet om en egenkapitalavkastning på 9-10 prosent innen 2023. Egeriis tror fortsatt målet kan nåes.

– Vi skal fortsatt arbeide målrettet for å innfri våres finansielle ambisjoner, sier han i meldingen.

Konsernsjefen understreker at banken har blitt en mer effektiv bank og at kostnadene er blitt lavere.

– I andre halvdel av året vil vi øke fokuset på å implementere kommersielle tiltak for å opprettholde vårt nåværende momentum, uttaler Egeriis.

Fall i renteinntektene for Danske Bank Norge

Fallende kundetilfredshet for privatkundene til Danske Bank 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også