Resurs Bank: – Situasjonen lysner i Norge

Ifølge bankens konsernsjef Nils Carlsson har arbeidet med å bli mer konkurransekraftig, bærekraftig og digital aktør gitt effekt i løpet av første halvår.
Nils Carlsson er konsernsjef i Resurs Bank.
Nils Carlsson er konsernsjef i Resurs Bank.

Driftsinntektene første halvår falt med 11 prosent til 1558 millioner svenske kroner, mens driftsresultatet falt med 12 prosent til 542 millioner svenske kroner.

– Situasjonen lysner i Norge, og samfunnene åpner seg mer og mer, særlig i det danske og det norske markedet, som var fullstendig stengt i løpet av første halvår, uttaler Carlsson i en pressemelding i forbindelse med offentliggjøring av kvartalsresultatene torsdag morgen.

– I løpet av første halvår inngikk vi en rekke bærekraftige samarbeid, digitale lommebøker ble lansert og vår ansvarlige kredittgivning har gitt resultater, legger Carlsson til.

– Tidlig kundefrafall

Han mener tendensene i Norge er positive.

– Siden innføringen av ny lovgivning i Norge i 2019, har utlånsvolumene i det norske markedet samlet sett blitt redusert. På forbrukslån, som er det største produktet vi tilbyr i Norge, har vi i år hatt en mindre reduksjon enn markedet som helhet, uttaler Carlsson og fortsetter:

– Vi har hatt vekst i nye utlån i løpet av første halvår, men ser fortsatt at kundene avslutter lånene sine for tidlig. For å håndtere dette jobber vi med å forbedre kundereisen på forskjellige måter.

Vil bli mer digitale

Han trekker frem at Resurs Bank app ble lansert i Norge mot slutten av det første halvåret.

Ifølge konsernsjefen har et tydelig nordisk fokus og en ny arbeidsmetodikk åpnet opp for at banken fremover skal kunne lansere og utvikle tjenester og produkter til alle markedene «mye raskere»

Banken har rullet ut både Google Pay og Apple Pay for sine kunder på det nordiske markedet, og tilbyr også kontaktløse betalinger via mobiltelefonen og muligheten til å verifisere seg på telefonen ved netthandel og i apper. Konsernsjefen mener dette er et ytterligere skritt på veien mot en mer digital kundereise og en positiv kundeopplevelse.

Inngår nye samarbeid

Banken har denne perioden inngått en avtale med PRA Group om å selge deler av bankens forvalte fordringer i Norge til en bruttoverdi på rundt 800 millioner norske kroner.

– Salget hadde en positiv effekt på Resurs Banks kapitalbehov og likviditet, samtidig som den var resultatsnøytral, uttaler Carlsson.

– Det at vi kan gjennomføre en slik transaksjon viser at vi har høy tillit i markedet, legger han til.

Banken har i løpet av dette halvåret inngått et samarbeid med Fairown på det svenske og norske markedet.

– Sammen kan vi tilby kundene abonnement på produkter i forskjellige bransjer som forbrukerelektronikk, bygg og hage, samt klokker, uttaler Carlsson.

– Utviklingen av ulike abonnementsløsninger handler både om å tilby en enkel kundereise, men også om bærekraft og utvikling av sirkulære forretningsmodeller, der eldre produkter kan byttes og selges på bruktmarkedet, legger han til.

Første klimaregnskap

Banken har også gjennomført sitt første klimaregnskap i tråd med GHG-protokollen.

– Dette danner grunnlaget for hvordan vi frmeover skal redusere vår påvirkning på klima og miljø, uttaler Carlsson.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også